Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt.
blog

Deal van de maand: de e-Golf

11/4/2019

Elektrisch rijden is meer en meer een waardig alternatief, maar de switch kan intimiderend en duur lijken. Dus net zoals aan elke batterij is er een (+) en een (-) kant, en die heeft de elektrische wagen ook. Daarom zetten we de voor - én nadelen even op een rijtje.

Waarom elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is natuurlijk de beste keuze voor het milieu, gebruik groene stroom en je bent volkomen emissievrij onderweg. Bovendien is het fiscaal aantrekkelijk: deze wagens zijn voor 120% aftrekbaar tot 2020, daarna voor 100%.

Bovendien bespaar je veel op brandstof; gemiddeld besteden elektrische rijden €39/maand aan brandstof tegenover €110/maand voor benzinerijders en €78/maand voor dieselrijders. Goed voor je portefeuille en de natuur dus!

Waarom de E-Golf?

De E-Golf bevat alle technologie om rijden zo ecologisch mogelijk te maken, maar ziet eruit als een heel normale Golf. Het is dus een prima instapwagen voor wie voor het eerst elektrisch rijdt.

En geloof ons, elektrisch rijden is een hele belevenis. De krachtige en haast geruisloze elektromotor zorgt voor indrukwekkende acceleraties en maakt tegelijk een energiezuinige rijstijl mogelijk. En dankzij het intelligente laadmanagement laad je de e-Golf heel eenvoudig op.

Voor wie is deze wagen ideaal?

De Volkswagen Golf is de beste keuze voor wie veel op de baan is voor korte afstanden. De wagen heeft immers een rijbereik van 231 km op een volle accu. Niet voor wie het land dagelijks moet doorkruisen dus, maar wel prima voor wie zich dagelijks één of twee keer tussen steden moet verplaatsen of veel lokaal moet rijden.

De VW e-Golf is ook de perfecte poolwagen; zo kan je jouw werknemers eens laten proeven van elektrisch rijden en klanten zullen het zeker ook appreciëren als je elektrisch komt aangereden.

Zo eenvoudig laad je de e-Golf op

Als je via een klassiek stopcontact wil opladen, dan bedraagt de laadtijd ca. 13 uur. Een publiek oplaadpunt met wisselstroom bedraagt de oplaadtijd slechts zes uur. Via een publiek laadstation met gelijkstroom maak je de e-Golf het snelst vertrekkensklaar: in combinatie met het optionele CCS-snellaadsysteem volstaat in dat geval slechts 1 uur om de accu tot 80 % op te laden. Op Chargemap.com - de Tripadvisor van laadpalen - vind je een overzicht van alle palen in je buurt en de beschikbaarheid.

Maar je wil misschien ook een eigen laadpaal thuis of op het werk. Dan zal je eerst een audit moeten ondergaan of je elektriciteitsinstallatie geschikt is. Zo een audit kost je ongeveer €140. Bij groen licht kan je een laadpaal laten installeren. Een overzicht van de modellen en prijzen vind je ondere andere bij Electric D’Ieteren Service.

Waarom Lizy?

Lizy is het eerste leasingbedrijf in België dat zich specifiek richt op leasen aan KMO’s en zelfstandigen. Wij maken de leasemarkt toegankelijk voor ondernemers met flexibele contracten, snelle service en lage all-in maandprijzen. Dat doen we door enkel jonge tweedehandswagens van topkwaliteit te leveren.

Wil jij de switch maken? Bekijk onze Volkswagen E-Golf promotie en lease een e-Golf all-in voor minder dan €500 per maand. Vraag in enkele klikken je offerte aan en we leveren de wagen binnen de 2 weken. Heb je nog vragen? Contacteer ons op hallo@lizy.be.